Selasa, 2 Jun 2009

Perihal pemimpin yang tiada maruah .

Malas sungguh saya nak menulis sekarang ini, tetapi apabila terpandang berita Perihal ayam betina yang cuba berkokok, saya gagahkan juga, bukan apa, saya nak bagi tau bahawa, sebagai manusia kita seharusnya menjaga maruah kita.

Namun dah memang jenis tak tahu menjaga maruah, nak kata apa lagi ............. Pemimpin Umno kini memang tak ada maruah, kalau dia ada maruah dia tak kan berani nak berkata kononnya keputusan Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti semalam menunjukkan Barisan Nasional (BN) masih mempunyai kekuatan setelah undi yang diperoleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) merosot teruk.

Dah la takut nak letak calon, kemudian kempen kepada ahli Umno supaya jangan keluar mengundi, lepas tu ugut lagi, maka yang tak keluar mengundi tu adalah ahli Umno, 5000 orang je, selebihnya adalah penyokong PKR yang yakin PKR boleh menang, jumlahnya 1000 lebih.

Dah sah jika BN masuk bertanding, akan dapat 5000 undi je...... maknanya BN akan kalah juga.

Malangnya akhbar-akhbar kepunyaan mereka berani kata PKR dapat undi merosot, memanglah merosot sebab yang tak datang mengundi tu penyokong Umno, jumlahnya 5,000 orang pegundi sahaja.

Nasib baik kini ada Internet, boleh juga dijadikan alat untuk menyatakan kebenaran, jika tidak, sedap benarlah mereka memutar belitkan berita.

Terbaru berita mengenai Bumbung Stadium Gong Badak runtuh satu lagi kisah yang sangat memalukan jika pemimpin Umno ada maruah, tetapi kerana pemimpin Umno dah hilang kemaluannya, maka terpaksalah ADUN BN mohon maaf pada Husam.

Begitulah kisah pemimpin Umno di hujung usianya, munkin kerana mereka dah nyanyok akibat dari penyakit tuanya, maka kita penyokong PR usah ambil hatilah..........


Free Emoticon Courtesy of www.FreeSmileys.org

Tiada ulasan: